Tillbaka

Nytt samarbete ska förbättra leveranserna för Bokusgruppen

2022-01-20
av Carina Jönsson
Sara Hildingsson, logisitikchef Bokusgruppen.
Foto: Pressbild/Bokusgruppen

Det är Almroths som vunnit upphandlingen för e-handelslogistiken hos Bokusgruppen. Aktören tar över hanteringen den 1 juli i år.

Almroths är specialiserade på logistiktjänster och har, enligt ett pressmeddelande, ett stort fokus på hållbarhetsarbete.
– Det här ger oss möjlighet att vidareutveckla våra e-handelsleveranser ytterligare och förbättra för våra kunder. Almroths kultur och värderingar överensstämmer väl med Bokusgruppens, vilket ger förutsättningar för ett mycket gott samarbete, säger Sara Hildingsson, logistikchef på Bokusgruppen.
Bokusgruppens vd Maria Edsman säger att samarbetet är ett sätt för företaget att kunna ”rigga för framtiden”.
– Och för att hela tiden kunna möta kundernas nya och ökande förväntningar. Det är en förutsättning för vår konkurrenskraft och för att vi ska fortsätta leverera på våra höga tillväxtmål, säger hon i pressmeddelandet.

I och med att Bokus nu valt en ny aktör avbryts samarbetet med Förlagssystem. Dock fortsätter Akademibokhandeln att jobba med Förlagssystem, enligt ett pressmeddelande från Förlagssystem.

– Böcker kommer fortsatt vara den största delen av vår affär. Vi har under hösten fördjupat samarbetet med Akademibokhandeln, som också är del av Bokusgruppen, där vi nu har hand om hela deras importflöde och kommer därmed att fortsätta vårt nära samarbete med Bokusgruppen, säger Harold Op het Veld, vd för Förlagssystem.

 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.