Tillbaka

Ökade antalet betalande användare med 50 procent

2021-07-06
av Carina Jönsson
Foto: Sara Mac Key

Bookbeats intäkter har växt med 42 procent under årets två första kvartal jämfört med samma period 2020. Och antalet betalande användare var 50 procent högre vid andra kvartalets slut mot samma period förra året.
 

Det berättar strömningstjänsten i ett pressmeddelande. Som SvB skrivit tidigare nådde  Bookbeat dessutom 500 000 betalande användare under andra kvartalet. Den stora majoriteten av dem finns i Sverige, Finland och Tyskland.
I juni gjorde Bookbeat en bredare lansering i Österrike och Schweiz, där är målet detsamma som på alla marknader – att nå minst 100 000 betalande användare.
– Men vi är bara i början av vår expansion och för diskussioner med lokala förlag på flera nya europeiska marknader där vi planerar att inleda en bred lansering det närmaste året. Ett exempel på en sådan marknad är Norge där vi siktar på en bred lansering innan årsskiftet, säger Niclas Sandin, vd för Bookbeat i pressmeddelandet.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.