Tillbaka

Oklara regler för copyright oroar

1997-09-19
av SvB
Brittiska förläggare blir mer och mer oroliga över Internetförsäljningen av amerikanska utgåvor. Detta har lett till att brittiska Internet Book Shop har tvingats tänka om vad gäller planerna på att lansera en speciell rabatt på böcker importerade från US

förläggareföreningen har ingenting emot att böcker säljs via Internet, säger Clive Bradley, ordförande i föreningen.
    - Men om en Internetboksäljare importerar en amerikansk utgåva av en bok som en brittisk förläggare har rätten till, så borde förläggaren försöka förhindra den importen.
    Frågan om copyright är fortfarande en gråzon. Bokförläggarnas ordförande fortsätter:
    - Om en brittisk kund går och köper sin favoritbok hos en Barnes & Noble-bokhandel i USA för sitt eget personliga bruk, inkräktar denne kund inte på copyrighten. Men om samma person beställer boken via Internet - var äger köpet rum?
    Den brittiska branschen hoppas på att Dillons eller Waterstones, med ekonomiska möjligheter till en utdragen juridisk process, får till stånd ett prejudicerande fall vad gäller kränkningar av copyright i det här sammanhanget.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.