Tillbaka

Polaris tar över Millennium

2021-11-22
av Kalle Laxgård
Jonas Axelsson
Foto: Sara Mac Key

Bokförlaget Polaris har köpt rättigheterna till ytterligare tre böcker i Millennium-serien. 

Redan innan den sista av David Lagercrantz böcker i Millennium-serien lanserades kom uppgifterna om att förvaltarna till rättigheterna av Stieg Larsson serie, Moggliden, öppnade för fler böcker. Samtidigt stod det klart att Norstedts, förlaget som gav ut de första sex, inte skulle får ge ut fler.

Nu, två och ett halvt år senare, meddelar Polaris att man köpt rättigheterna till ytterligare tre episoder i serien, del 7-9.

Serien om Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist är ett makalöst epos och David Lagercrantz gjorde ett fantastiskt arbete när han greppade rodret. Att som nytt originalförlag ta denna djupt älskade berättelse vidare är inte bara omtumlande och hedrande utan också väldigt uppfordrande. Vi är glada över förtroendet och kommer att göra vårt yttersta för att tillsammans med rätt författare och med respekt för ursprunget förvalta Millenniums lyskraft, säger Jonas Axelsson, förlagschef på Polaris i ett pressmeddelande.

Han utlovar fler nyheter inom kort. Exempelvis är det ännu inte kommunicerat vem som ska skriva böckerna.

Millennium är en av de största svenska litterära framgångarna någonsin och böckerna har sålt i över 100 miljoner exemplar runt om i världen.

– Vi är glada över att ha kommit överens med Polaris om nästa steg för Millennium. De har under processen imponerat genom att kombinera entusiasm och idérikedom med förståelse för Millenniumvärlden, säger agenten Magdalena Hedlund, representant för familjen Larsson, i ett uttalande.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.