Tillbaka

Positiv utveckling för oberoende bokhandlar i Storbritannien

2022-01-14
av Kristian Lönner
Andy Hunter, grundare av Bookshop.
Foto: Idris Talib Solomon

Sajten Bookshop.org har nu genererat över 2 miljoner pund (24,5 miljoner kronor) till oberoende bokhandlar i Storbritannien sedan starten i november 2020, rapporterar Bookseller.

Initiativet Bookshop.org var ett svar på Amazons allt större makt. Tanken är att stödja oberoende bokhandlar online. Och idén tycks fungera. Bara under perioden från Black Friday till årsskiftet såldes böcker för 1 miljon pund (12,3 miljoner kronor) via sajten, skriver Bookseller.

Sedan starten i november 2020 har Bookshop genererat över 2 miljoner pund till de oberoende bokhandlar som anslutit sig.

Tidigare den här månaden kom också nyheten att antalet oberoende bokhandlar blir allt fler i Storbritannien och Irland. 2021 var femte året på raken som det var fler som öppnade än som stängde, enligt landets bokhandlarförening.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.