Tillbaka

Rabén Multimedia föredrar egna titlar

1997-05-16
av SvB
- Vi kommer att utveckla egna titlar istället för att ta in utländska. Svensk berättartradition är speciell och svenska programmerare är av världsklass.

enrik Eklund - och med honom Rabén Multimedia - har funnits på plats hos Rabénförlagen i 15 månader. I höstas (SvB 25/96) var han ensam, nu har han fått tre personer till sin hjälp: En exekutiv producent, en marknadsassistent och en webredaktör. I sortimentet finns de tre titlar som förlaget gett ut tillsammans med Levande Böcker och Nicke Nyfiken och Här kommer brandbilen från julen 1996.
    I år kommer ytterligare sex stycken, varav bara en är import (ytterligare en Nicke Nyfiken). Översatta utländska titlar är och kommer att förbli undantag i utgivningen.
    - Men när bra varumärken vi har hand om på boksidan dyker upp på cd-rom, måste vi försvara dem.
    I slutet av april presenterade förlaget sin referenstitel för flickor, Häst och Ponny, men annars handlar det mest om lek- & lär-titlar. Loranga dyker upp på cd-rom, liksom Konrad & Nobelmysteriet, Här kommer polisbilen och ytterligare en skiva med Sune.
    - Det är inget egenvärde med många titlar, men en portfölj på runt 20 stycken är nog lagom, säger Henrik Eklund. Berättelser och verktyg är det som passar Rabén Multimedia bäst. Och verktygen ska ligga på Internet.
    Tillsammans med Svenska Turistföreningen och med hjälp av Icon Medialab kommer de att lägga ut en hotell- och pensionatsguide. Boken Massmedia hamnar också på Internet i år under Rabéns vingar.
    Förra året kunde han glädja företagsledningen med svarta siffror, och även i år är målsättningen att gå med vinst. Och han kan glädja bokhandlarna med att de faktiskt sålde 30 procent av skivorna åt honom i julas, eller 20 procent om titlarna de ger ut tillsammans med Levande Böcker räknas in.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.