Tillbaka

Så mycket får Läckberg för senaste trilogin

2021-10-12
av Kristian Lönner
Camilla Läckberg
Foto: Magnus Ragnvid

Camilla Läckberg är aktuell med trilogin Box tillsammans med Henrik Fexeus. I en ny podd avslöjar nu Läckberg storleken på förskottet – och det handlar om mycket stora pengar.

Det är i podden Deckarförfattarna – från debut till succé som Camilla Läckberg får frågan om hur mycket pengar hon och medförfattaren Henrik Fexeus drar in på den senaste utgivning, trilogin Box (Bokförlaget Forum), skriver Aftonbladet.

– Henrik och jag börjar närma oss 150 miljoner i förskott på Box-trilogin, det är ju för alla tre då. Det är klart jag är stolt, säger Camilla Läckberg i podden.

I podden är Camilla Läckberg tydlig med att tävlingsmomentet, att sälja bästa och tjäna mycket pengar, är en viktig drivkraft.

– Jag älskar att ligga etta på topplistan, jag älskar att få en siffra att ”nu har du passerat så här många sålda böcker”. För mig är det ett tävlingsmoment och någonting jag kan mäta. För allt annat i mitt yrke är så oerhört luddigt.

Enligt egna uppgifter har Camilla Läckberg fram till i dag sålt över 29 miljoner böcker i fler än 60 länder.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.