Tillbaka

Saga Egmont utlyser deckartävling

2021-01-13
av Matilda Källén
Denise Rudberg.
Denise Rudberg.

Under 2021 söker Saga Egmont och Lindhardt og Ringhof ”Sveriges nästa internationella deckarstjärna”. Vinnaren får bland annat ett förlagskontrakt och översätts till flera språk.

– En bra deckare är alltid aktuell och vi på Saga vill helt enkelt att en internationell publik ska få ta del av en riktigt bra svensk spänningsroman. Det är på tiden att Sverige får en global deckartävling, säger Stephanie Andén, redaktionschef på Saga Sverige och Saga Finland, i ett pressmeddelande.

Vinnaren, som utses av en jury ledd av författaren Denise Rudberg, får ett förlagskontrakt på 100 000 kronor. Titeln ges ut i tryckt format i Sverige och Danmark och översätts också till tio andra språk för att via Saga ges ut digitalt på flera marknader runt om i världen – däribland USA och Latinamerika.

– Vi streamar allihopa amerikanska tv-serier och lyssnar på musik från hela världen. Nu är det böckernas tur. Våra författare ska ha samma möjligheter att utges globalt och simultant. Jag tror att det här är början på en ny guldålder för boken som medium, säger Lasse Horne, direktör på Saga, i pressmeddelandet.

Mer information om tävlingen annonseras i slutet av januari.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.