Tillbaka

Säljer deckare efter kartan

2021-06-18
av Kalle Laxgård
Foto: Pressbild

Bokförsäljning har stark lokal prägel. Med sin nya deckarkarta låter Bokus konsumenterna välja böcker efter var de utspelar sig.

Fliken på Bokus sajt innehåller stiliserade kartbilder över Sverige, med städer och samhällen utmärkta. Den som klickar på exempelvis Visby får upp en lista på Mari Jungstedts utgivning, och andra författare vars böcker utspelar sig på platsen.

– Istället för att utgå från författare eller deckarserie som vi så ofta annars gör, utgår vi här från geografiska platser runtom i landet, säger Charlotte Aaström, innehållsansvarig på Bokus, i ett pressmeddelande.

Deckarkartan innehåller över 400 böcker och tanken är att läsare ska kunna välja titlar efter intresse – exempelvis hemstad eller kommande resmål. Även fiktiva platser finns med på kartan.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.