Tillbaka

Sänker priser på digitala böcker till bibliotek

2020-03-27
av Kalle Laxgård
Foto: Ola Kjelbye

I ett samarbete med tolv förlag sänker distributören Axiell media priserna på drygt 1 000 e- och ljudböcker för biblioteken till och med 19 maj.

Initiativet tas för att fler digitala böcker ska kunna lånas ut på biblioteken under tiden för social distansering, med anledning av coronautbrottet.

Sammanlagt handlar det om drygt 1 000 titlar på svenska och finska som får nya prislappar. Priserna sänks med 50 procent, sedan Axiell media och förlagen halverar sina respektive ersättningar för utlånen.

– Vi ser en kreativ satsning på det digitala biblioteket i en tid då många bibliotek samtidigt står inför besparingskrav. Förlagen som deltar och vi är glada att tillsammans kunna bidra till att fler böcker kan lånas ut. Förlagen ska ha en stor eloge för sina insatser och sin generositet, säger Eva Houltzén, vd på Axiell media, i ett pressmeddelande.

Förlagen som deltar är Bokfabriken, Modernista, Norstedts, Bookmark, Brombergs, Egmont Publishing, Piratförlaget, Historiska media, Mondial, Into Kustannus, Saga Egmont och Word Audio Publishing.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.