Tillbaka

Sesamy ger sig in i nyhetsbranschen

2022-10-03
av Kalle Laxgård
Karl Rosander och Måns Ulvestam.
Foto: Pressbild

Ljud-och e-boksplattformen Sesamy startar en ny tjänst för att ta marknadsandelar inom nyhetsförmedling.

Sesamy lanserades förra året som ett alternativ till prenumerationstjänsterna, med en affärsidé att erbjuda ljud- och e-böcker styckvis. Nu vill man göra likadant på magasins- och nyhetssidan.

Först ut i lanseringen blir sajten Breakit. Läsare kunna köpa artiklar styckvis utan att behöva betala för en hel prenumeration. I ett pressmeddelande utlovar Sesamy att fler tidningarn kommer att ansluta inom kort. Samtidigt vill Sesamy erbjuda magasinsägare en möjlighet att tjäna pengar på läsare som inte är intresserade av att binda upp sig på längre abonnemang. För detta har Sesamy utvecklat en mjukvara som ska räkna ut det rätta prisläget för ett styckvis köp, köp som sedan behandlas av Sesamys egenutvecklade betalvägg.

Bakom Sesamy står tidigare Acast-grundarna Måns Ulvestam och Karl Rosander. Kärnan i affärsidén är att minska antalet prenumerationer som tickar på utan att användas.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.