Tillbaka

Skeppstedt lämnar Månadens Bok

1996-08-23
av SvB
Urban Skeppstedt, 52 år, lämnar posten som vd för Bonnierförlagens näst största bokklubb, Månadens Bok, vid årsskiftet. Någon efterträdare är ännu inte utsedd. Skeppstedt har varit bokklubbschef i s...
Urban Skeppstedt, 52 år, lämnar posten som vd för Bonnierförlagens näst största bokklubb, Månadens Bok, vid årsskiftet. Någon efterträdare är ännu inte utsedd. Skeppstedt har varit bokklubbschef i sex år, först på Svalan i tre år och därefter lika länge på Månadens Bok.
- Att vara bok-klubbschef är en tuff och hård uppgift, en utsatt position. Det vore inte rimligt vare sig för mig eller företaget om jag skulle sitta kvar fram till pension, säger Urban Skeppstedt.
Hans nya uppgift blir att ansvara för Bonnierförlagens juristfunktion, som inrättas från och med nästa år. Under sju år som vd för Förläggareföreningen, och innan dess sju år som jurist på föreningen, arbetade han med förlagsjuridiska frågor. Efter flera år i den kommersiella hetluften känns det naturligt att byta uppgift, säger han.
- Det var jätteroligt att vara bokklubbschef. Samtidigt känns det spännande att arbeta med det som jag möjligen är bäst på, när nu Bonnierförlagen startar en juridisk funktion. Jag är inte säker på att det blir så mycket lugnare.
Den nya uppgiften blir att bevaka och serva bokdivisionen vad gäller upphovsrätt och marknadsrätt, från arbetsplatsen på Sveavägen 56. Bakgrunden till att tjänsten inrättas är främst den snabba tekniska utvecklingen som kräver anpassade upphovsrättsliga avtalslösningar.
- Det går bra för Månadens Bok, då känns det bra att lämna med flaggan i topp.


Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.