Tillbaka

”Snabbaste sättet att växa är att ta över befintlig förlagsverksamhet”

2019-06-07
av Kristian Lönner
Foto: Tord-Erik Andresen

Strawberry siktar på att i år omsätta över 100 miljoner kronor i Norge och Sverige tillsammans, säger Petter Stordalen i en intervju med Dagens Industri.

Strawberry Publishing är sedan en dryg månad igång med sin verksamhet i Sverige. I en intervju med Dagens Industri säger Petter Stordalen att bolaget siktar på att omsätta 100 miljoner kronor redan i år.

– Det snabbaste sättet att växa är att ta över befintlig förlagsverksamhet, säger Petter Stordalen.

I ett sms till SvB förtydligar Jonas Forsang, förläggare och delägare i Strawberry, att det handlar om drygt 100 miljoner kronor i Sverige och Norge kombinerat och att Strawberry fortlöpande värderar uppköp i både Norge och Sverige.

I intervjun med DI kommenterar Petter Stordalen också värvningen av Anders Sjöqvist, Karin Linge Nordh och Sara Lindegren från Bonnierägda Forum.

– Bonnier har hundratals fantastiska människor, och om någon kommer till mig och vill ha en ny utmaning i livet så kan jag vara med och ge den det, säger Petter Stordalen.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.