Tillbaka

Spotify släpper noveller om klimatkrisen

2022-06-01
av TT/Litteratur
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Spotify och klimat-tech-företaget Planethon låter forskning och konst mötas i en ny satsning på ljuddrama, som kallas Tjugosjuttiotvå och släpps som Spotify original.

Tre ljudnoveller skrivna av Tuva Novotny (Den vilda staden med Edvin Ryding), Henrik Björn (Ragna med Gizem Kling Erdogan) och Nathalie Álvarez Mesén (Gråt inte över dina bin med Maxida Märak) utspelas 50 år fram i tiden och baseras på forskningsdata och framtidsscenarier från Planethon.
Satsningen sker i samband med miljökonferensen Stockholm +50 för att bidra till att höja medvetenheten om klimatkrisen.
"Det kan vara svårt att ta till sig av klimatforskningen, men med dessa ljudnoveller vill vi öka tillgängligheten och skapa engagemang hos en kulturintresserad målgrupp", säger Karin Bäckmark, nordisk podcastchef på Spotify i ett pressmeddeland

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.