Tillbaka

Stadsvandring i den undre världen

2021-12-07
av Kristian Lönner
Jens Lapidus.
Foto: Thron Ullberg

Den som fascinerats av Jens Lapidus Snabba cash kan snart uppleva berättelsen på ett nytt sätt – genom en självguidad stadsvandring i Stockholms undre värld.

Bakom satsningen står Story Tourist som arbetar med fiktionsturism och som tidigare lanserat en interaktiv stadsvandring i Kurt Wallanders Ystad. Den här gången går resan till den undre världen och platser som figurerar i Jens Lapidus serie Snabba cash.

– En Storytour är en ljudvandring med spelifierade element. Vi kombinerar klassiskt historieberättande med självguidade stadsvandringar och mobilspel, säger Johanna Forsman, vd och medgrundare av Story Tourist, i ett pressmeddelande.

Jens Lapidus är positiv till idén.

– Att läsarna nu kommer kunna uppleva det bokens karaktärer ser och hör tillför något nytt till berättelsen, säger han i pressmeddelandet.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.