Tillbaka

Stefan Tegenfalk lämnar Storytel

2020-11-26
av Carina Jönsson
Foto: Sara Mac Key

Efter nästan sex år och med roller som ansvarig för Storytels globala expansion och för dess teknik- och produktutveckling lämnar nu Stefan Tegenfalk företaget. Han ersätts av Jörgen Gullbrandson, som blir CDO vid årsskiftet.

– Det har varit spännande, utvecklande och intensiva år av företagsbyggande, men de har också tagit mycket kraft. Därför har jag beslutat att 2020 blir mitt sista år på Storytel. Det var inget lätt beslut att ta och naturligtvis finns det också vemod i det, men jag känner samtidigt en stor stolthet över att det är ett bolag i världsklass som jag lämnar, säger Stefan Tegenfalk i ett pressmeddelande.

Stefan Tegenfalk har bland annat en bakgrund på Bredbandsförlaget, PacketFront och förlags- och mediagruppen Massolit, som förvärvades av Storytel 2015.

– Stefan har varit en nyckelperson på Storytels utveckling från lokal svensk uppstickare till expansiv ledare på den snabbt växande globala ljudboksmarknaden. Han är också en skicklig ledare, en driven entreprenör och en varm, klok, och kreativ människa som betyder mycket för mig och som det varit ett nöje att möta utmaningar tillsammans med, säger vd Jonas Tellander i pressmeddelandet.

Jörgen Gullbrandson ersätter även Stefan Tegenfalk som ordinarie i Storytels ledningsgrupp 1 januari 2021.
 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.