Tillbaka

Stockholms bokhelg börjar ta form

2021-04-01
av Kalle Laxgård
Martin Kaunitz och Thomas Olsson.
Foto: Pressbild

De stora förlagen har egna forum för författare och samtal. Dessutom kommer sju öppna scener samla andra medverkande.

Norstedts tar emot på sin innergård på Riddarholmen, Bonnierförlagen samordnar nio av sina förlag på Sveavägen och Polaris bjuder in till sina nya lokaler i Barnängen på Södermalm.

Därutöver medverkar en rad förlag på sju andra scener, utspridda över Stockholm, bland annat Akademibokhandeln, Stadsmuseet, Stortorget och Söderbokhandeln.

Tidigare i år tog förlaget Kaunitz-Olsson initiativet till festivalen, Stockholms bokhelg, som nu börjar ta form.

Förlag kan nu anmäla sitt intresse om att deltagande, där anmälningsavgiften ligger på 2 500 kronor, inklusive marknadsföring. 

Sista anmälningsdag är 1 maj och det färdiga programmet spikas 15 augusti. Festivalen äger sedan rum 26-29 augusti, med en öppningsceremoni på Taverna Brillo på premiärdagen. Arrangörerna har tidigare meddelat att en grund i upplägget är att det ska kunna skalas upp och ner beroende på det aktuella coronaläget vid tidpunkten för festivalen.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.