Tillbaka

Stockholms bokhelg – nu också till jul

2022-09-22
av Kristian Lönner
Bokförsäljning under Bokhelgen 2021.
Foto: Kristian Lönner

BOKMÄSSAN 2022: Den som längtar efter Stockholms bokhelg behöver inte vänta ända till i vår – redan i december plockas bokborden fram igen.

– Bok-Stockholm samlas på Stadsmuseet för en julmarknad, säger Martin Kaunitz.

Stockholms bokhelg startades i augusti 2021 för att samla branschen under pandemin. Bokhelgen har nu flyttat till våren men arrangörerna tar nu också ett nytt steg genom att också ordna en julmarknad.

– En av de scener som funkat allra bäst under Stockholms bokhelg är Stadsmuseet. Nu är de med och arrangerar en julmarknad där vi bjuder in förlag att ha bokbord. Det kommer också gå att arrangera föreläsningar och signeringar och det kan även utgå litterära stadsvandringar därifrån, säger Martin Kaunitz som driver förlaget Kaunitz-Olsson tillsammans med Thomas Olsson.

Planen är att ha cirka 25 bokbord och datumet är lördagen innan andra advent, den 3 december.

– Det ska bli jättespännande och jag hoppas att det blir ett återkommande evenemang, säger Martin Kaunitz.

Han beskriver det som att kickstarta julmarknadstraditionen igen efter två år av pandemi.

– Alla har haft lite svårt att få folk att komma ut igen, Stadsteatern, Dramaten, konsertarrangörer, så vi tänker att det här är en gemensam kraftansträngning.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.