Tillbaka

Stor omorganisation på Bonnierförlagen – Sara Börsvik ny vd

2019-09-12
av Kalle Laxgård
Foto: Niklas Strömberg

Sara Börsvik, i dag operativ chef, blir ny vd för Bonnierförlagen. Samtidigt blir Isa Widerståhl ny förlagschef för Albert Bonniers förlag när Jesper Monthán får en nyinrättad roll som vice vd för Bonnierförlagen.

Håkan Rudels lämnar posten som vd för Bonnierförlagen.

Han efterträds av Sara Börsvik som rekryterades som CFO 2017 och som sedan dess fått en utökad roll som operativ chef.

–  Jag visste från Saras första dag på Bonnierförlagen att jag hade hittat min efterträdare och nu var det helt enkelt dags. Saras tunga ledarskapserfarenhet, förmåga att bygga team och stora respekt för förlagsgärningen gör att hon är rätt person att tillsammans med alla skickliga medarbetare leda vårt fina förlagshus vidare, säger Håkan Rudels i ett pressmeddelande.

Han ska framöver fokusera på sitt uppdrag som vd för Bonnier Books och är fortsatt styrelseordförande för Bonnierförlagen.

Sara Börsvik tillträder den 1 januari 2020.

– Jag kan inte tänka mig ett mer intressant och dynamiskt jobb! Det innebär ett stort ansvar gentemot författare, medarbetare och ägare att förvalta vårt arv och samtidigt utveckla företaget för framtiden, säger hon i ett uttalande.

Samtidigt inrättas en ny roll som vice vd. Där börjar Jesper Monthán, i dag förlagschef på Albert Bonniers förlag, som också får ett extra ansvar för agentrelationer.

Ny förlagschef blir i sin tur Isa Widerståhl. Hon har i nära tre år arbetat med strategifrågor inom Bonnier Books.

Isa Widerståhl och Jesper Monthán tillträder sina nya uppdrag 1 oktober.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.