Tillbaka

Stordalen ute ur Strawberry – Bonnier köper aktierna

2021-11-19
av Kristian Lönner
Petter Stordalen.
Foto: Sara Mac Key

Bonnier Books har köpt ut Petter Stordalen ur Strawberry Publishing. Affären betyder att Bonniers nu äger 83 procent av förlaget, skriver Bok365.

– Det har varit en ära och äventyr att bygga upp Strawberry Publishing, och med Bonniers som köpare är detta ett lyckligt slut på alla sätt och vis, säger Petter Stordalen, till Bok365.

I och med den nya affären ökar Bonnier sin ägarandel till 83 procent. Resterande aktier ägs även i fortsättningen av Magnus Rønningen och Jonas Forsang. 

Under 2020 förvärvade Bonniers också den svenska och danska delen av Strawberry. 

Petter Stordalen drog i gång förlaget 2018 och att han redan tre år senare lämnar ser han inte som ett misslyckande.

– Jag summerade lite för mig själv här på morgonen och landar i att Strawberry varit en succéhistoria för mig men också för konkurrensen i norsk bokbransch och för norska författare, säger han till Bok365.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.