Tillbaka

Storytel får ny ordförande

2021-09-07
av Kalle Laxgård
Rustan Panday, avgående ordförande
Foto: Åsa Liffner/Storytel

Rustan Panday slutar som styrelseordförande för Storytel efter elva år. Stefan Blom, som tidigare varit bland annat teknikchef på Spotify, föreslås ta över.

Det är Stefan Bloms långa erfarenhet på ledande positioner inom Spotify som lyfts fram av valberedningen, när den nu föreslår honom som ny ordförande för Storytel. Stefan Blom är i dag ledamot i styrelsen.

Han väntas väljas av en extrainkallad bolagsstämma den 23 september. Bakgrunden till skiftet på ordförandeposten är att Rustan Panday nu väljer att kliva åt sidan.

– Efter elva fantastiska år som styrelseordförande lämnar jag med glädje över stafettpinnen till Stefan Blom och välkomnar EQT som ny storägare. Jag har alltid satt en ära i att rekrytera högkvalificerade personer till Storytel och det känns därför som helt rätt läge att rotera uppdrag inom styrelsen så att dess resurser används på bästa sätt. Jag ser fram mot att fortsätta min resa med bolaget som styrelseledamot, säger han i ett pressmeddelande.

I samband med stämman föreslås även Joakim Rubin, företrädare för nya storägaren EQT, väljas in i styrelsen. EQT har med sitt köp av cirka 10 procent i Storytel nu positionerat sig som näst största ägare i bolaget.

Ledamoten Nils Janse har också aviserat att han vill lämna styrelsen i samband med mötet.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.