Tillbaka

Storytel håller prognosen – nu över 2 miljoner abonnenter

2022-04-07
av Kristian Lönner
Foto: Sara Mac Key

Årets första kvartalsrapport visar att Storytel håller sin prognos. Streamingintäkterna landade på 699 miljoner kronor. Tack vare tillskottet från amerikanska Audiobooks.com har Storytel nu över 2 miljoner betalande abonnenter.

Det är första gången som siffror från Audiobook.com, den amerikanska ljudbokstjänsten som Storytel förvärvade i november 2021, ingår i en kvartalsrapport från Storytel. Uppköpet har under Q1 bidragit till ökade streamingintäkter på 82 miljoner kronor. Den utomnordiska marknaden står nu för en tredjedel av de totala streamingintäkterna.

Totalt har Storytel nu över 2 miljoner betalande abonnenter i världen och nästan hälften, 48 procent, är utanför Norden. Mycket tack vare köpet av Audiobooks.com har Storytel kunnat öka antalet abonnenter utanför Norden med 70 procent sedan Q1 2021. Antalet betalande abonnenter i Norden har under samma period ökat med 11 procent.

– Den organiska tillväxten är god i både Nordics- och Non Nordics-segmenten och jag är glad att vi har passerat 2 miljoner betalande abonnenter. Det är en stor milstolpe på vår tillväxtresa, säger Ingrid Bojner, tillförordnad vd för Storytel, i ett pressmeddelande.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.