Storytel lägger ner Ztory

Storytels prenumerationstjänst för tidningar och magasin skrotas i september. Ztory har fungerat som en separat app och har varit ett tillvalserbjudande i Sverige och Spanien.

Publicerad

Storytel förvärvade Ztory i januari 2019. Att man nu väljer att lägga ner tjänsten beskriver Storytel som ett strategiskt beslut där man framöver ska öka fokus på ”användarupplevelsen och på fortsatt stark expansion och tillväxt i sina ledande och välpositionerade kärnverksamheter inom utgivning, digital utveckling, distribution och produktion av bland annat ljudböcker och e-böcker”, enligt ett pressmeddelande.
– Tidigare i vår genomförde vi en strategisk översyn av hur Storytels portfölj med varumärken och verksamheter bör struktureras bäst mot framtiden och i den starka expansion som vi kommer befinna oss åtskilliga år framöver. Genom den här förändringen kommer Storytel att i ännu högre utsträckning kunna utnyttja sitt starka momentum fullt ut och ytterligare skärpa fokus på kraftfulla och skalbara lösningar som höjer upplevelsen av berättelser för våra användare i hela världen, säger Jonas Tellander, vd för Storytel i pressmeddelandet.

Vill du läsa vidare?

Teckna en digital prenumeration för att ta del av denna artikel och allt annat på Svb.se.

Helår Digitalt

1480 kr

Köpa

Prova på 2 månader

199 kr

Köpa

Powered by Labrador CMS