Tillbaka

Storytel lägger ner Ztory

2021-05-12
av Carina Jönsson
Foto: Sara Mac Key

Storytels prenumerationstjänst för tidningar och magasin skrotas i september. Ztory har fungerat som en separat app och har varit ett tillvalserbjudande i Sverige och Spanien.

Storytel förvärvade Ztory i januari 2019. Att man nu väljer att lägga ner tjänsten beskriver Storytel som ett strategiskt beslut där man framöver ska öka fokus på ”användarupplevelsen och på fortsatt stark expansion och tillväxt i sina ledande och välpositionerade kärnverksamheter inom utgivning, digital utveckling, distribution och produktion av bland annat ljudböcker och e-böcker”, enligt ett pressmeddelande.
– Tidigare i vår genomförde vi en strategisk översyn av hur Storytels portfölj med varumärken och verksamheter bör struktureras bäst mot framtiden och i den starka expansion som vi kommer befinna oss åtskilliga år framöver. Genom den här förändringen kommer Storytel att i ännu högre utsträckning kunna utnyttja sitt starka momentum fullt ut och ytterligare skärpa fokus på kraftfulla och skalbara lösningar som höjer upplevelsen av berättelser för våra användare i hela världen, säger Jonas Tellander, vd för Storytel i pressmeddelandet.Ztory grundades grundades 2013 av Nima Samimi, Staffan Svantesson, Daniel Malmqvist och Martin Samami och köptes av Storytel för drygt två år sedan. Tjänsten upphör den 1 september. Samtliga berörda medarbetare ska erbjudas fortsatt anställning inom Storytel. 


Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.