Tillbaka

Storytel lanserar egen läsplatta

2018-05-15
av Kalle Laxgård
Storytel ändrar ersättningsmodell, vilket välkomnas av förlagen.
Foto: Sara Mac Key

Storytel vill få e-boksläsandet att växa. Till sommaren lanserar företaget en egen platta.

Att e-bokläsningen i Sverige inte tagit fart som förväntat har varit ett obestridligt faktum. Nu hoppas Storytel kunna ändra på det.

Till sommarsemestrarna lanserar företaget en egen e-boksläsare.

– Vår målsättning är att få e-boksläsandet i Sverige att ta fart på riktigt. Kombinationen av Storytel-tjänsten och Storytel Reader är en riktig höjdare för alla som är trötta på att binge-watcha tv-serier i sovrummet, säger vd Jonas Tellander i ett pressmeddelande.

Storytel Reader, som plattan ska heta, är dedikerad till läsning av e-böcker – ej lyssning av ljudböcker – och ska väga knappt 200 gram och ha en bakgrundsbelyst skärm på sex tum. Priset kommer att landa på 999 kronor och läsaren får tillgång till sitt Storytelkonto genom att koppla upp plattan på ett wifi.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.