Tillbaka

Storytel lockar sommarkunder med tidningar

2019-06-12
av Kalle Laxgård
Åse Ericson är ny Sverigechef på Storytel
Foto: John Guthed

Under sommaren stoppar Storytel in tidningstjänsten Ztory i sitt abonnemangserbjudande, utan extra kostnad.

Det kommer inte att påverka ersättningarna till bokförlagen, säger kommunikationschef Dan Panas.

I början av året köpte Storytel den digitala streamingtjänsten Ztory, som innehåller över 700 tidningar och magasin.

Via en kampanj som inleds i dag via såväl tv, radio som sociala medier kommer Storytel informera sina kunder att de under tre månader kommer att kunna ta del av Ztory, utan extra kostnad.

– Inte minst så här till sommaren när vi vet att suget efter berättelser är som allra störst, säger Åse Ericson, nytillträdd Sverigechef för Storytel, i ett pressmeddelande.

Bland tidningarna finns exempelvis Elle, Femina och de stora kvällstidningarna. Ztory kommer att fortsätta användas i en separat app.

Ett av de främsta samtalsämnena i bokbranschen det senaste året har gällt förlagens ersättningar från de digitala abonnemangstjänsterna.

På frågan om kampanjen med Ztory kommer att påverka bokförlagens ersättningar svarar Dan Panas, kommunikationschef på Storytel, nekande.

– Sommarerbjudandet med Ztory påverkar inte ersättningarna, det är separata avtal, säger han till SvB.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.