Tillbaka

Storytel värvar Henrik Lindvall

2018-05-07
av Lars Schmidt
Foto: Sofia Runarsdotter

Partners in stories förlorar sin vd när Henrik Lindvall blir ansvarig för globala rättigheter på Storytel.

Den nya avdelningen för globala rättigheter ska inledningsvis främst arbeta med Storytel Original.

– Vi ska se till att alla rättigheter går ut som de ska till alla bolag och länder, säger Henrik Lindvall.

Richard Henley, chef för Storytel Publishing, kallar i ett pressmeddelande rättigheterna för ”den viktigaste valutan vi har”.

– Nu gör vi en strategisk förflyttning för att jobba ännu mer med de författare som skriver för oss, samt säkerställer att vi utnyttjar vår internationella position på bästa möjliga sätt, säger Rickard Henley i pressmeddelandet.

Henrik Lindvall börjar sitt nya jobb som ansvarig för avdelningen i augusti. Han lämnar därmed vd-jobbet på agenturen Partners in stories, dit han kom från Norstedts för 1,5 år sedan.

– Det var inte ett lätt beslut, men dels var det en chans för mig att komma tillbaka till Riddarholmen, dels känns Storytel jättekul. Det är ett större sammanhang och jag trivs med mycket kollegor, säger Henrik Lindvall.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.