Tillbaka

Strawberry till Danmark

2019-09-27
av Kalle Laxgård
Petter Stordalen
Foto: Tord-Erik Andresen

BOKMÄSSAN. Petter Stordalens förlag etablerar sig i Danmark.

Ansvarig för satsningen blir Birgitte Teresa Franch, som rekryterats som förlagschef från Storytel-ägda People’s Press.

– Vi har stora ambitioner för Danmark och är övertygade om att bra berättelser blir ännu viktigare under de kommande åren. Birgitte kommer att hitta, odla och sprida detta till läsare och lyssnare med oss, säger Petter Stordalen, huvudägare i Strawberry Publishing, i ett pressmeddelande.

Birgitte Teresa Franch har 15 år på People’s Press bakom sig, ett av Danmarks största förlag som sedan 2017 ägs av svenska Storytel. Där gick hon från att komma in som praktikant till att bli förlagschef. Hon har arbetat med författare som Camilla Läckberg, Mari Jungstedt och Viveca Sten.

Hon blir nyckelpersonen i Strawberrys nya etablering i landet.

– Den redaktionella chefspositionen har varit vårt huvudfokus, nu är fokus att hitta författare och centrala roller till redaktionen såväl som inom försäljning, marknadsföring, pr och till vårt digitala initiativ, säger Jonas Forsang, förläggare och delägare, i pressmeddelandet.

Under 2019 beräknar förlagsgruppen omsätta sammanlagt 130 miljoner kronor i Norden.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.