Tillbaka

Studentlitteratur köper Bonnierförlagen Lära

2022-10-03
av Carina Jönsson
Eva Skarp och förlagschef Marie Carlsson på Bonnierförlaget Lära.
Foto: Anna Rut Fridholm

Bonnierförlagen Lära grundades 2017. Nu förvärvas läromedelsförlaget av Studentlitteratur. 

I juni 2021 förvärvade Bonnierägda Clio, som tar fram digitala läromedel, Bonnierförlagen Lära. Det interna köpet skulle stärka Bonniers position inom läromedel. I somras såldes Clio till danska Lindhardt & Ringhof. Nu köper Sveriges största läromedelsförag Studentlitteratur upp Bonnirförlagen Lära. 

– Vi är övertygade om att vi på Bonnierförlagen Lära har en utgivning som har betydelse för samhället i stort såväl som för den enskilda eleven och läraren. Vi ser att vi tillsammans med Studentlitteratur kommer att kunna fortsätta arbetet med förnyad energi, säger Marie Carlsson, förlagschef på Bonnierförlagen Lära i ett pressmeddelande.

Bonnier Lära har inriktad utgivning på läromedel för förskola och grundskola. 

– Studentlitteratur har, precis som Bonnierförlagen Lära, alltid arbetat tätt med lärarna i utvecklingen av läromedel, i syfte att erbjuda en så verksamhetsnära, relevant och användbar produkt som möjligt. Båda förlagen brinner för lärande och vi ser fram emot vårt kommande arbete tillsammans, säger Stefan Persson, vd på Studentlitteratur.

I pressmeddelandet uppges inget försäljningspris.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.