Tillbaka

Svenska Mässan: "Vi har fullt förtroende"

2016-09-01
av Lars Schmidt
Carin Kindbom, vd och koncernchef för Svenska Mässan
Foto: Svenska mässan

Kritiken mot Bok & Bibliotek har varit hård efter alla turer kring tidningen Nya Tider. Men Svenska Mässans koncernchef har fullt förtroende för Bokmässans vd Maria Källsson.

Beskedet om att Bok & Bibliotek åter släpper in Nya Tider på Bokmässan möttes omedelbart av kritik. Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg kallade beslutet ryggradslöst. Expressens kulturchef Karin Olsson skrev att det var "en fars" och avslutade sin text med att ifrågasätta huruvida Bokmässans vd Maria Källsson skulle få sluta efter mässan.

Carin Kindbom, Bok & Biblioteks styrelseordförande och Svenska Mässans koncernchef, säger sig ha fullt förtroende för Maria Källsson.

– Det är en fråga som Bok & Bibliotek haft fullt mandat att besluta om. Maria Källsson är den som uttalar sig, och har mandat att göra det i de här frågorna, säger Carin Kindbom.

Enligt henne har frågan om hanteringen av Nya Tider inte behandlats av styrelsen eller i koncernledningen.

­– Jag som koncernchef har bara informerats av Maria. Det är ingen fråga som koncernledningen diskuterat, säger hon.

Som hennes överordnade och chef, vad tycker du om hanteringen?

– Maria Källsson har haft fullt stöd från de överordnade.

Vad tycker du om att Bok & Bibliotek saknat en policy i de här frågorna?

– Jag är övertygad om att Maria och Bok & Bibliotek tar tillfället i akt att lära sig något av detta.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.