Tillbaka

Svenskarnas mediekonsumtion fortsätter öka

2022-10-18
av Kalle Laxgård
Foto: Pexels

I genomsnitt spenderade hushållen 714 kronor i månaden på olika medietjänster, enligt mätföretaget Mediavision.

714 kronor i månaden under tredje kvartaletär mer än vad svenskarna betalade under andra kvartalet, skriver Mediavision i ett pressmeddelande, och cirka 10 procent mer än under motsvarande kvartal i fjol. Ökningen gäller alla mediakategorier där ljud, inklusive ljudböcker, är en. I genomsnitt spenderade svenska hushåll 130 kronor på ljudtjänster under perioden.

Rapporten kan ses mot bakgrund av oron för sämre ekonomi framöver, och följden att hushållen kan komma att spara in på just olika abonnemang. Enligt Mediavisions undersökning uppger också en tredjedel av hushållen att de skulle spara in på prenumerationstjänster om Sverige hamnar i en lågkonjunktur. Samtidigt uppger hushållen att de skulle spara in på annat i ett första skede, som resor och nöjen.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.