Tillbaka

Tellander: ”En win-win”

2021-05-20
av Matilda Källén
Jonas Tellander, vd på Storytel.
Jonas Tellander, vd på Storytel.
Foto: Daniel Roos

Storytels aktie lyfte med nästan 14 procent efter morgonens besked om samarbetet med Spotify, skriver Di. Storytel-vd:n Jonas Tellander beskriver partnerskapet som ett sätt att få exponering för ljudbokstjänstens innehåll.

Samarbetet mellan de två plattformarna, som blir verklighet någon gång under årets andra halvår, innebär att Storytel-kunder kommer att kunna länka samman sitt Storytel-abonnemang med sitt Spotify-konto och på så vis lyssna på ljudböcker på musiktjänsten. Medan Spotify får mer innehåll, får Storytel en exponeringsyta.

– Storytels vision är att sprida bra berättelser till så många som möjligt överallt i världen. Det här spelar rätt in i det, Spotify har en väldigt fin distribution och når till över 400 miljoner användare varje månad. Många av dem vill säkert lyssna på ljudböcker, säger Jonas Tellander till Di Tv.

På frågan om samarbetet är ett sätt att undvika att Spotify blir en konkurrent, svarar han att han ser partnerskapet som ”en win-win”. 

– Det här är ett jättebra sätt att se till att de kan tillfredställa många av sina kunders behov samtidigt som det är bra för oss, säger han.

Angående vad upplägget innebär för intäktsdelningen, menar han att samarbetet inte är kommersiellt utan endast handlar om distribution.

SvB söker Storytel.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.