Tillbaka

Thomas Erikson startar förlag

2020-10-27
av Carina Jönsson
Thomas Erikson och Christina Erikson, vd Writers universe.
Foto: Pressbild

Efter framgångarna med Omgiven av-serien grundar nu Thomas Erikson förlaget Writers universe. Men författaren kommer även fortsättningsvis att ge ut böcker på Forum.
 

Det egna förlaget ska fokusera på att ge ut populärvetenskaplig litteratur av både svenska och utländska författare, enligt ett pressmeddelande.
Thomas Erikson själv kommer att ge ut böcker på Writers universe, men även på Forum, där hans tre senaste böcker är utgivna.
– Vi ser en växande efterfrågan utomlands på Omgiven av-serien, och vår ambition är att på effektivast möjliga sätt tillgodose det behovet, säger Christina Erikson, vd för Writers universe i pressmeddelandet. 
Förlagets första digitala projekt ska snart lanseras och den första fysiska boken kommer ut under hösten 2021. 
– Vi kommer leta där andra förlag inte letar. Det finns många titlar på engelska som vi vill översätta och lansera för den svenska publiken. Det finns även många svenska författare som förtjänar att ges ut på engelska. Vi vill hjälpa dessa att paketera sin kompetens för att nå fler på den internationella marknaden, säger Christina Erikson i pressmeddelandet. 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.