Tillbaka

Toppenjul för brittiska oberoende bokhandeln

2020-01-14
av Sophie Tanha
Oberoende bokhandlare i Storbritannien sålde bra under julen
Foto: Genrebild

Oberoende bokhandlare i Storbritannien avslutade fjolåret bra. Enligt en undersökning av Bookseller hade majoriteten av de tillfrågade boklådorna en utmärkt julförsäjning.

82 procent av de 51 tillfrågade bokhandlarna svarade Bookseller att julens försäljning var antingen utmärkt eller väldigt bra. Bara två procent tyckte att handeln var en besvikelse.

Bokhandlarföreningen (BA) hade i sin tur fått svar från 97 självständiga boklådor om hur storhelgshandeln varit. Enligt den undersökningen ökade försäljningen för två tredjedelar av boklådorna, jämfört med julen 2018.

Böcker som sålde bra var bland andra Booker-vinnarna Margaret Atwood och Bernardine Evaristo, samt Greta Thunbergs No one is too small to make a difference.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.