Tillbaka

Tvist löst mellan Grolier och DK

1997-08-08
av SvB
Det var bara minuter kvar tills det första vittnet skulle upp i rättssalen. Men tvisten mellan Grolier och Dorling Kindersley löstes med ett handslag och en hemlig summa pengar ur DKs plånbok.

höstas stämde Grolier DK och tre före detta anställda på motsvarande 60 miljoner kronor för ohederlig konkurrens och olaga inblandning i företagets verksamhet. De tre skulle ha läckt information för att ligga bra till hos sin nya arbetsgivare, DK.
    När stridsyxan är nedgrävd har Grolier och DK kommit överens om att samarbeta kring multimedia.
    Samtidigt sparkar DK sex personer i sin multimediaavdelning och chefen, Bror Saxberg, lämnar företaget. Men det ska inte ses som ett minskat intresse för multimedia, säger de. Det är den tekniska supporten och marknadsavdelningen som lejs ut på andra företag. DK kommer att fortsätta ge ut ungefär sex nya cd-rom-titlar per säsong, även om fokus ändras mot kategorin "lära-hema". Företagets enhet för "Family Learning" har haft stora framgångar med direktförsäljning av cd-rom till hemmen. Återförsäljarkanalen är däremot igensatt av den hårda konkurrensen.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.