Tillbaka

Umeås litteraturfest kan bli helt digital

2022-01-13
av TT/Litteratur /SvB
Foto: Henke Olofsson

Årets upplaga av litteraturfestivalen Littfest i Umeå kommer att äga rum. Men i värsta fall blir den liksom i fjol bli helt och hållet digital, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

Förhoppningen är att kunna välkomna alla deltagare som köpt biljett, men festivalen öppnar nu för att man kan behöva minska publikmängden – eller i värsta fall hålla evenemanget helt utan fysisk publik – för att följa rådande coronarestriktioner. Redan nu ställs alla bokbord in och om dagens restriktioner kvarstår kommer man behöva återköpa ett stort antal biljetter, skriver arrngörerna i ett pressmeddelande. Om en mindre publik kan tas emot kommer köpta biljetter att återbetalas enligt sist-in-först-ut-principen.

Littfest äger rum 17–19 mars. Arrangörerna hoppas kunna komma med besked under mitten av februari.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.