Tillbaka

Vad läser du i sommar, Cecilia Knutsson?

2021-07-01
av Kristian Lönner
Cecilia Knutsson.
Foto: Privat.

Med en meterhög boktrave har Cecilia Knutsson, publicistisk chef, textbok, på Rabén & Sjögren säkrat sommarens läsning. I högen finns bland annat aktuell krimhistoria.

Vad läser du i sommar?

– Boktraven är nog runt en meter hög, jag har alltid ambitionen att hinna läsa massor under ledigheten. Jag brukar mjukstarta semestern med underhållning och deckare, för att senare ge mig på de böcker som kräver en lite mer alert hjärna. I årets hög (som förstås också innehåller några titlar från den förra, lika ambitiösa, semesterhögen) ligger bland annat Mhairi McFarlanes Last Night, Karin Smirnoffs Sockerormen och Anna Bodins & Peter Sjölunds Genombrottet.

Hur mycket styr jobbet vad du läser på sommaren?

– På semestern försöker jag att vara så manusledig som möjligt. Jag lever i tron att det är bra att pausa jobbläsningen ibland, och dessutom kommer det ju ut så otroligt mycket spännande och intressant som jag inte vill missa.

Vilken bok tycker du andra borde läsa i sommar?

– Läste nyligen Elin Cullheds Eufori och Kristofer Folkhammars Är det barnen, baby? Jag tyckte mycket om dem, de är båda berättelser som gör intryck och stannar kvar hos en. Vill man ha något lite lättsammare tycker jag man ska läsa Lizzy Dents Birdy Finchs nya liv. Och inte att förglömma: Ulf Lundells Vardagar. Är inget större Lundell-fans när det kommer till musiken, men de här dagböckerna är helt hypnotiserande. Särskilt i ljudform.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.