Tillbaka

Vad läser du i sommar, Pauline Riccius?

2021-07-15
av Kristian Lönner
Foto: Richard Ryan

Tjocka böcker passar på sommaren, tycker Pauline Riccius, försäljningsdirektör på HarperCollins som i maj debuterade med Tvillingsystrarna. På läslistan för sommaren finns också en i flera avseenden aktuell bok som utspelar sig i Göteborgsmiljö.

Vad läser du i sommar?

– Sommarens läsning brukar jag välja med omsorg eftersom den utgör en viktig del av semestern. I år har jag valt Edward St Aubyns Romanerna om Patrick Melrose och Lisa Christensens debutroman Spela roll. Dessutom ber jag alltid min lokala bokhandlare om tips och den här sommaren kom jag hem med Kazuo Ishiguros bok Klara och solenSom uppväxt i Göteborg kunde jag förstås inte heller motstå Pestön av Marie Hermanson.

Hur mycket styr jobbet vad du läser på sommaren?

– Jag tycker att all läsning berikar mig i mitt jobb men på semestern väljer jag ofta andra genrer än jag vanligtvis arbetar med och böcker från andra förlag som jag gått och längtat efter. Eftersom jag även själv är författare så passar jag också på att skriva mycket på somrarna.

Vilken bok tycker du andra borde läsa i sommar?

– Då vill jag tipsa om Roskoden av Kate Quinn. Den har alla ingredienser man kan önska sig och är både spännande och engagerande – och så är den tjock. På sommaren tycker jag att det känns extra lyxigt att läsa lite tjockare böcker. Det borgar för en lång sommar med många timmar i hängmattan eller i mitt fall snarare i solstolen.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.