Tillbaka

Välkomnar stöd för butikshyror

2020-03-26
av Kalle Laxgård
Karin Johansson, vd Svensk Handel
Foto: Pressbild

Statens stöd för att minska småföretagares hyreskostnader välkomnas av Svensk Handel. Enligt vd Karin Johansson är läget akut.

För en vecka sedan gick intresseorganisationen Svensk Handel ut och krävde ett tillfälligt hyresstopp från landets fastighetsägare för att rädda butikshandeln.

I går presenterade regeringen ett krispaket riktat mot landets småföretagare, där man bland annat avsätter fem miljarder kronor för att mellan 1 april och 30 juni stå för 50 procent av hyresnedsättningen upp till 50 procent av den fasta hyran.

– Att regeringen agerar för att snabbt minska butikshyrorna är välkommet. Läget är akut och att snabbt få ned handlarnas kostnader är helt nödvändigt för att försöka parera den akuta kris som många butiker går igenom, säger Karin Johansson i ett pressmeddelande.

Nu vill hon även se initiativ från fastighetsägarna själva i hyresfrågan för att minska trycket på butikerna. Likaså efterfrågar organisationen åtgärder för att stötta större företag.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.