Tillbaka

Vill ge Noff ny position

2019-03-12
av Per PeKå Englund
Foto: Privat

Alexandra Nedstam, förlagschef på Vertigo, är ny ordförande i NOFF.

– Vi kommer göra en omstart och se över verksamheten i grunden, säger hon.

Noff, Nordiska oberoende förlags förening, tappade i november ordföranden Anna Granlund som lade ner sitt förlag North Chapter när hon fick anställning på Bonniers.

Därefter hoppade olika styrelsemedlemmar in som ordförande en månad i taget.

– Det är klart att det är svårt för oss att arbeta kontinuerligt i en sådan situation, säger Alexandra Nedstam som valdes till ny ordförande på Noff:s årsmöte den 8 mars.

Hon fortsätter:

– Det första vi ska göra tillsammans är att positionera Noff. Vad är vår plats? Förläggareföreningen och Förlagsklubben har också erbjudanden till oss på förlagen. På vilket sätt kan vi samarbeta med dem eller komplettera dem, så att det blir så bra som möjligt för våra medlemmar?

Övriga medlemmar i Noff:s nya styrelse är:

Sandra Svensson (Vilja/Nypon Förlag), Jenny Bjarnar (Ordfront), Martina Stenström (Fri Tanke), Vesna Prekopic (Lil´Lit Förlag) och Mats Ingelborn (Yabot Förlag).

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.