Tillbaka

Vill öka rampljuset för populärvetenskapen

2021-05-07
av Kalle Laxgård
Martina Stenström.
Foto: Christer Sturmark

Piratförlagets Pia Printz och Martina Stenström från Fri Tanke tar plats i Förläggareföreningens styrelse. Det bestämdes under gårdagens föreningsmöte.

Pia Printz och Martina Stenström efterträder Ann-Marie Skarp, även hon Piratförlaget, och Leopards Moa Elf Karlén, som båda suttit i styrelsen länge.

Martina Stenström ser fram emot uppdraget.

– Det är ett klockrent forum för att vara med och påverka branschens utveckling och vilka frågor som bevakas. Och att synliggöra frågor som engagerar oss. Som att vara ett mellanstort förlag, att populärvetenskapen lyfts och så de framtidsutmaningar branschen står inför med den ökade digitaliseringen, säger hon.

Hur tycker du att synligheten för populärvetenskap är i dag?

– Den kan så klart bli bättre. Det är ett stort fokus på skönlitteratur, det är ju den stora bulken av det som ges ut, men jag tycker att det har blivit bättre under de år jag följt det.

Övriga i styrelsen är Eva Gedin, Norstedts, Johanna Daehli, Sekwa, Richard Herold, Natur & Kultur, Tobias Nielsen, Volante och Åsa Selling, Romanus & Selling. Jesper Monthan, Bonnierförlagen, är ordförande.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.