Tillbaka

Waterstones säljer böcker till förmån för Ukraina – vill samla en miljon pund

2022-04-20
av Karin Selåker Hangasmaa

Den brittiska bokhandelskedjan Waterstones går samman med 21 förlag under parollen Read for Ukraine. Målet är att samla in en miljon pund till biståndsorganisationen Oxfam. 

21 förlag har tillsammans skänkt 27 titlar som Waterstones nu frontar och säljer i sina butiker, skriver Bookseller. Böckerna som ingår i kampanjen Read for Ukraine kommer att marknadsföras tillsammans på ett bord som placeras vid ingången till samtliga av Waterstones över 280 butiker. Intäkterna från försäljningen går oavkortat till den brittiska biståndsorganisationen Oxfams insamling till förmån för Ukraina. Målet är att samla in en miljon pund.

Utöver böckerna i kampanjen har Waterstones inlett ett samarbete med Vintage som publicerat en specialutgåva av Andrey Kurkovs roman Death and the Penguin med ett nytt förord av författaren. För varje såld bok donerar förlaget och Waterstones 10 pund, motsvarande cirka 125 svenska kronor, till Oxfam.

LÄS OCKSÅ: Bonnier Books skänker 165 000 euro till UNHCR oh UNICEF

LÄS OCKSÅ: Så stöttar bokbranschen krigets offer i Ukraina

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.