Tillbaka

Word Audio Publishing rekryterar

2020-10-29
av Matilda Källén
Mattias Lundgren, vd på WAPI, Erik Liedberg.
Mattias Lundgren, vd på WAPI, Erik Liedberg.
Foto: Sebastian Borg/WAPI

Word Audio Publishing vill expandera. Nu ska nyrekryteringen Erik Liedberg ta ljudboksförlaget ut i världen. 

I dagsläget bedriver Word Audio Publishing International, WAPI, verksamhet i fem länder. Det Malmöbaserade ljudboksförlagets vd Mattias Lundgren säger i ett pressmeddelande att fokus 2021 är att ”addera åtminstone två till tre nya länder och samtidigt stärka verksamheten där vi nu är aktiva”.

Som ett led i det arbetet har förlaget anställt Erik Liedberg. Han anslöt till bolagets ledning i våras och ska nu få en mer operativ roll. Erik Liedberg har tidigare arbetat som vd på Bokus, marknadsdirektör på Norstedts och förlagschef på Rabén & Sjögren.

– Det som lockar med WAPI, förutom att det är ett underbart gäng att jobba med, är att få jobba hands on med allt från författardialog till vår internationella expansion. Att dessutom få göra det i en tight organisation med korta beslutsvägar och utan den ryggsäck av traditioner som annars kan vara rätt vanlig i bokbranschen är socker på toppen, säger Erik Liedberg i en kommentar.

Förlaget kommer därtill att rekrytera en Nordic Sales & Marketing Coordinator, Country Managers till Danmark och Norge, och en bokförläggare med marknadsfokus i Sverige.
 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.