Tillbaka

Ylva Hällen ska få fjärdeklassare att lästävla

2022-06-01
av TT/Litteratur
Foto: Alexander Larsson Vierth/TT

Författaren och programledaren Ylva Hällen leder årets upplaga av "Den stora läsutmaningen", en lästävling för fjärdeklassare som arrangeras av Adlibris, Bonnier Carlsen, Natur & Kultur och Rabén & Sjögren.

Syftet är att hitta läsglädjen genom att träna, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande, där man framhåller att Sverige i dag ligger i bottenskiktet bland OECD-länderna när det gäller läsning bland barn och unga.
Enligt Pisa-undersökningens läslustindex från i höstas har Sverige den sjätte svagaste läslusten bland OECD-ländernas 15-åringar. Bara i Nederländerna, Norge, Belgien, Danmark och Schweiz är den ännu lägre.
Även författarna Jenny Jägerfeld, Johan Anderblad och Johan Rundberg medverkar i årets upplaga av tävlingen som pågår under hösten. Fjolårets tävling vanns av klass 4 på Hindby skola i Malmö, med 5 969 lästa böcker.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.