Tillbaka

Bokus sparkar marknadschef

2007-05-16
av Lars Schmidt
Bokus ökade försäljningen med 85 procent förra året. Samtidigt steg förlusterna till nära 30 miljoner kronor. Nu sparkar vd Anders Ringnér marknadschefen för att satsa ännu hårdare på ökad försäljning

Märta Stenevi har varit på Bokus i olika befattningar sedan 1997. Under de senaste åren har hon varit marknadschef och områdeschef för konsumentförsäljningen. Nu sägs hon upp.
– Det är inte ett ömsesidigt beslut. Jag har levererat vad jag skulle, men Anders Ringnér tycker att vi behöver en förnyelse i marknadsorganisationen. Gör han den bedömningen kan jag inte klamra mig fast, säger Märta Stenevi.
Anders Ringnér säger att Märta Stenevi gjort »jättemycket bra för oss«, men att Bokus är inne i en fas där man behöver förnyelse och impulser utifrån.
– Framför allt vill jag se en ökad försäljning, säger Anders Ringnér.
Ändå nästan fördubblade ni omsättningen till 330 miljoner förra året?
– Vi vill öka ännu mer. Vi ligger lite efter Adlibris och vill ge dem en större fajt.
Förra årets tillväxt skedde till stor del på studentsidan. I år har den utvecklingen brutits och Bokus har tappat försäljning till studenterna. Den totala försäljningen har ökat något, men långt ifrån de 40 procents tillväxt som är årets mål

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.