Tillbaka

Bonnier satsar på arabiska ljudböcker

2019-05-03
av Lars Schmidt
Bonnier Ventures satsar på arabiska ljudböcker
Foto: Foto: Istock Photo

Kitab Sawti, en ljudbokstjänst för arabiska böcker, tar in ytterligare 60 miljoner kronor i riskkapital. Bland investerarna finns Bonnier Ventures.

Svenska Kitab Sawti, som på arabiska betyder ljudbok, startades 2016. Enligt bolaget har man över 2 000 ljudböcker och mer än en miljon registrerade användare.

– Vi är först på en marknad med 400 miljoner potentiella användare. Når vi 6 procent av den marknaden, vilket motsvarar ljudbokspenetrationen i Sverige idag, så har vi 24 miljoner betalande användare, säger Kitab Sawtis vd och medgrundare Sebastian Bond till DI Digital.

Företaget har i flera omgångar tagit in riskkapital. I höstas investerade bland andra Bonnier Books tidigare vd Jacob Dalborg i tjänsten. Denna gång är det a Bonnier Ventures och andra stora investerare som stoppar in pengar. Bonnier Ventures ingår liksom Bonnier Books och Bookbeat i Bonnier Group.

Bonnier Ventures vd Ulrika Saxon säger till DI att man agerar självständigt från andra bolag inom Bonniergruppen, och i första hand gör finansiella investeringar.

–  Men när det finns synergier och kunskap att dela mellan våra portföljbolag eller i samverkan med andra Bonnier-bolag så uppmuntrar vi naturligtvis det, säger Ulrika Saxon.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.