Tillbaka

Kaunitz-Olsson köper Orosdi-Back

2021-03-31
av Matilda Källén
Thomas Olsson och Martin Kaunitz grundade Kauntiz-Olsson 2019.
Thomas Olsson och Martin Kaunitz grundade Kauntiz-Olsson 2019.
Foto: Sara Mac Key

Kaunitz-Olsson har köpt konstbokförlaget Orosdi-Back från Bonnierförlagen. Thomas Olsson, förläggare på Kaunitz-Olsson, beskriver förvärvet som en del i förlagets ”analoga tillväxtresa”.

Sedan Orosdi-Back grundades 2009 har förlaget bland annat gett ut böcker med konstnärer som Josef Frank, Marie-Louise Ekman och Jockum Nordström, och serietecknare som Nina Hemmingsson och Martin Kellerman.

– Detta förvärv ger Kaunitz-Olsson en bredare plattform, är en del av vår analoga tillväxtsresa och ger oss möjlighet att växa innovativt i en genre som lätt glöms bort i digitaliseringens tid, säger Thomas Olsson, förläggare på Kaunitz-Olsson, i ett pressmeddelande.

Kaunitz-Olsson grundades 2019 och beskriver sin utgivning som ”kvalitativ och samhällsengagerad litteratur”.
Orosdi-Back har ägts av Bonnierförlagen sedan 2016.

– Vi på Bonnierförlagen är glada över den tid Orosdi-Back varit en del av vårt förlagshus och önskar nu Kaunitz-Olsson varmt lycka till med förlagets fortsatta liv, kommenterar Sara Börsvik, avgående vd på Bonnierförlagen, förvärvet.

Parterna uppger inte köpesumman.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.